logo-black

Trebuie sa cunosti Povestea Caselor de Oaspeti din Cincsor!
Fosta scoala si parohie evanghelica din Cincsor formeaza împreuna cu Biserica Fortificata un ansamblu istoric tipic pentru fostele sate sasesti din Transilvania! Biserica – scoala – parohia – comunitatea reprezinta esentța spiritualitatii si a culturii sasești.
Biserica fortificata din Cincsor a fost pentru prima oara menționata în 1421. Dupa lucrari de restaurare, este din nou deschisa! Este un spatiu marcat de istoria de peste 600 de ani – o istorie cu atat mai interesanta cu cat ne aplecam mai mult asupra specificului ei, a localitatii si a oamenilor care au format-o.
Fosta Parohie Evanghelica este cea mai veche cladire privata din Cincsor. Ea a fost centrul spiritual al comunitatii – preotii, toti cu studii superioare, unii în marile centre universitare ale Germaniei, aveau menirea sa aduca progresul în comunitatile sasesti si sa le coaguleze în jurul bisericii. Fosta casa parohiala a fost construita probabil cu mult înainte de 1600 (avand pe atunci doar o singura camera) si extinsa de-a lungul secolelor urmatoare.
Dintr-o cladire deteriorata si parasita, astazi fosta casa parohiala a devenit o bijuterie arhitectonica, cu camere spatioase, cu fresce de renastere transilvaneana descoperite în urma restaurarii – deschisa pentru vizitatori si oaspeti. In zona fostelor grajdiuri se afla astazi camere si apartamente spatioase, cu iesire direct în gradina spatioasa a Parohiei.
Construita în 1910 în stilul Art Nouveau si restaurata în 2014, vechea Scoala Evanghelica, acum transformata în casa de oaspeti, va ofera posibilitatea de a va relaxa si bucura de viata la tara. Pe langa cele patru dormitorare, casa de oaspeti va pune la dispozitie o zona de relaxare in salonul din vechea cancelarie, o biblioteca frumoasa si o veranda spatioasa si luminoasa pentru servirea meselor.

Publicat în categoria - Be Traditional - pe de .