logo-black

Situata in “calcâiul cizmei”, Puglia deseori este trecuta cu vederea in favoarea Coastei Amalfi ori a Siciliei dar, cu siguranta, regiunea sud estica a Italiei merita atentia noastra. Dispunand de mai mult de 500 km de coasta, Puglia reprezinta o alegere buna pentru o vacanta la plaja, in timp ce orasele antice Lece, Martina Franca si Alberobelo sunt bogate in cultura si pline de sarm. Cu o istorie marcata de Grecia antica, Romani, Bizantini si de burbonii spanioli, Puglia este o destinatie unica si fascinanta.
Datorita localizarii la Marea Adriatica, Puglia beneficiaza de un climat calduros si insorit aproape toata perioada anului, cu temperaturi intre 20 si 30 grade Celsiusincepand cu Aprilie pana in Noiembrie. Regiunea beneficiaza de 2 aeroporturi localizate in Bari si Brindisi cu zboruri catre toate directiile.

Punta Prosciutto este una dintre cele mai cunoscute plaje in regiune, fiind localizata in estul peninsulei Salento avand nisipul de culoare alba iar apa marii de culoare turcuaz. Locatia este perfecta pentru o zi la plaja cu familia. Un pic mai departe se afla Porto Selvaggio, o rezervatie naturala protejata localizata langa Nardo. Desi este inaccesibil cu masina, zona poate fi vizitata la pas tracand printr-o padure de pini destinatia finala fiind golful idilic unde se afla cea mai curata apa a Marii Mediterane.

Probabil cel mai faimos oras din Puglia este Lece, o bijuterie arhitecturala in stil baroc denumit si Florenta Sudului. De fapt, arhitectura orasului are propia titulatura „barocco leccese ” si pentru a vedea cat mai mult din acest stil trebuie vizitat la pas. Via Libertini, Basilica di San Giovani Battista, Chiesa di Santa Teresa, Piazza del Duomo sunt doar cateva puncte de reper.

Situat printre dealurile din zona centrala a Pugliei, micutul oras Alberobello este faimos pentru un singur lucru: trulli – casele cu acoperis conic desprinse dintr-un basm. Desi se pot intalni „trulli” imprastiate prin regiune, adevarata concentratie a acestor cladiri din var se regaseste in Alberobello orasul castigand titulatura de Patrimoniu UNESCO. Exista 1500 de trulli in partea vestica a orasului majoritatea datand din secolul al XIV-lea. Unele dintre cele mai impresionante poze pot fi realizate in Piazza del Popolo.

Arhitectura unica a vilei ii ofera acesteia un caracter propriu unic. Construita in jurul a 11 trulli restaurati, reprezinta locatia perfecta pentru o minunata si relaxanta vacanta ce imbina caracterul si cultura locala. Luxul si relaxarea sunt temele casei, aici puteti sa va relaxati stand pe sezlong la soare sau facand baie in piscina. Locatia este incojurata de livezi maslini gradini cu flori. Interioarul vilei imbina arhitectura traditionala cu mobilierul de calitate superioara fiind acordata o atentie deosebita detaliilor si finisajelor.
Vila beneficiaza de 4 dormitoare si poate gazdui pana la 8 oaspeti. Trei dintre dormitoare beneficiaza de paturi matrimoniale.

 

Publicat în categoria - Be Yourself - pe de .