logo-black

Alberobello – este un orasel situat in zona metropolitana Bari din sudul Italiei faimos pentru designul caselor de fermieri din antichitate denumite „trulli”, ce au fost construite din pietre fara mortar avand un acoperis conic. Astazi, dupa restaurare aceste case s-au transformat  in adevarate resedinte luxoase ce mentin o legatura intacta cu trecutul. Orasul a fiost declarat Sit Arheologic de catre UNESCO in 1966. Radacinile orasului se intind pana in secolul al XVI lea atunci cand zona a inceput sa fie populata cu tarani care sub conducerea Countelui de Conversano Acquaviva au inceput sa cultive pamantul.
Abundenta de roci calcaroase stratificate si permisiunea Contelui de a construi doar case din zidarie uscata, pentru ca acestea sa poata fi daramate usor in cazul unor inspectii roiale astfel evitandu-se tributul catre rege, au dus la nasterea acestor „trulli”.
Datorita marimii, Le Alcove este un hotel de lux de marime mica compus din 9 camere impartite in Mini Suites, Suites, Top Suites si Country Suites. & dintre apartamente sunt localizate in centru iar cele 2 apartamente Country sunt localizate la 900m de centru intr-o cladire adiacenta usor accesibila.
Amplasat la cativa pasi de piateta principala, hotelul este destinatia ideala pentru vizitarea fascinantei regiuni Apulia. Martina Franca se afla la 50 km departare iar plajele Adraiticii la doar jumatate de ora de condus. Pe strazile din jurul hotetlului veti gasi numeroase taverne si restaurante.
Fiecare camera este diferita ca si arhitectura si mobilier fiind echipate cu sistem de incalzire sau racire prin podea astfel incat sa nu influenteze frumusetea zidurilor. Atentia la detalii si atmosfera fermecatoare fac din Le Alcove una dintre cele mai sugestive structuri din Valea Itria.
Camerele sunt dotate cu TV LCD, mini bar, wi-fi gratuit.
Aether Holidays recomanda cu caldura aceasta destinatie pentru o vacanta de neuitat.

Publicat în categoria - Be Timeless - pe de .