logo-black

Exista locuri in Toscana unde timpul pare ca s-a oprit. Pentru majoritatea oamenilor Toscana reprezinta centrul Renasterii, un taram deluros cu castele medievale, vile si podgorii si nu in ultimul rand un loc destinat romanticilor. Aici a avut loc renasterea artei iar orasele Florenta, Siena si Pisa stau marturie acestei eruptii a creativitatii, zona Toscanei cu o suprafata de 23000 km patrati fiind detinatoarea celor mai multe Situri Arheologice din lume.
Situat in zona rurala a Toscanei chiar in inima regiunii Chianti, Castelo di Spaltenna Resort & Spa este un hotel amplasat in cladirea unei foste manastiri antice datata din secolul al-X-lea. Cavaleri in armuri stralucitoare, scuturi, sulite, ziduri groase din piatra si o frumusete austera creaza impresia unui adevarat castel medieval. Dormitoarele au fost la origini dormitoare de calugari si poate de aceea nu au dimensiuni foarte mari. Acestea sunt insa confortabile si decorate intr-un stil ce mentine istoria pe loc – paturi din fier, podele din teracota si opere de arta originale. Cele 37 de camere au vedere panoramica catre vaile din jur si catre curtea castelului.
Modernismul insa si-a pus amprenta, hotelul dispunand de Sky TV, WI-Fi gratuit, piscina interioara si exterioara, bar subteran si crama. Piscina exterioara dispune de o cascada si de o terasa pentru plaja.
In centrul SPA La Pieve linistea si pacea domina iar in acest centru de binefacere va puteti relaxa in jacuzzi, aburii saunei sau a baii turcesti. Peste 300 metri patrati sunt destinati piscinei cu apa incalzita la 29 grade, salii de fitness Technogym. Toate tratamentele sunt inspirate de natura inconjuratare avand ca baza uleiurile de masline si strugurii Sangiovese ce cresc in zona. Intrarea in SPA este gratuita.
Restaurantul Il Pievano este situat in interiorul castelului medieval si ofera o paleta larga de vinuri in special din zona Chianti. Specialitatile bucatariei italienesti si nu numai pot fi servite intr-un cadru de poveste. Seara, cina poate fi servita in curtea castelului la lumina lumanarilor.
In zona se mai pot vizita Biserica San Sigismondo – 5 min., Turnul medieval Barbischio – 3.3 km, Podgoria Cantalici – 6.2 km, Castelul Brolio – 11 km, Parcul cu sculpturi Chianti – 11.8 km, Galeria de arta La Fornace – 12 km, Castelul D’Abola – 14.6 km, Castelul Meleto – 3.1 km, Parco Sculpture Del Chianti – 14.5 km, Piazza Matteotti – 15.9 km, Torre del Mangia – 18 km, Piazza del Campo – 18.2km. Aeroportul din Florenta se afla la 41.8km departare.
Un adevarat hotel istoric toscan, chiar in inima regiunii Chianti, Castello di Spaltenna Exclusive Resort & Spa este recomandat cu caldura de Aether Holidays.

Publicat în categoria - Be Timeless - pe de .